کمک به سلامتی بدن

خواص روغن کنجد

خواص روغن کنجد

خواص روغن کنجد از منظر طب قدیم و جدید :

کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است.

برگ های آن بیضی باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز به طور تک تک در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر میشوند.

متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده است.

پهلوانان آن را برای زیاد کردن زور می خوردند و امروز هم در بین قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی است.

هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند وآن را زیاد کننده قدرت و عوامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور مه ما ایرانیها خرما و انجیر خیرات میکنیم آنها کنجد و شیرینی هایی که با کنجد درست کرده اند خیر میکنند و بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد است.

خوردن این گیاه از قدیم در ایران مرسوم بوده است نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.

حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است.

شیر کوبیده آن و گیاهان دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را کم میکند و سودا را از بین میبرد.

آب برگ کنجد برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوئی دارد و برای این کار بایستی آب ان را کوبیده یا فشار گرفت و به سر مالید.

میوه ی این گیاه به صورت کپسول و محتوای دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده میشود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.

وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است در حال حاضر چین بزرگترین تولید کننده کنجد در دنیا است هندوستان و حبشه از نظر تولید بعد از چین قرار دارند.

در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.

برای تهیه بهترین خواص روغن کنجد معمولا دانه ها را میشویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب میریزند تا پوست آنها روی آب بیاید بعد از گرفتن پوست دانه ها را خشک کرده و در آب جوش میریزند و خمیر میکنند این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی به دست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.

تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولاً برای علوفه دامها به کار میبرند. به خصوص این تفاله از نظر داشتن مواد پروتئینی, غذای خوبی برای گاوهای شیرده است.

اگر میخواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد زیرا در اثر حرارت دادن روغن کنجد خواص خود را از دست میدهد.

خواص روغن کنجد برای سلامتی بدن :

از نظر طب قدیم ایران کنجد گرم است کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود.

ویتامین F چیست؟

ویتامین F یک اسید چرب است که باعث تشکیل لایه های در پوست می شود که از سلولهای پوستی محافظت و از خشکی و خرابی پوست جلوگیری میکند. همچنین باعث انتقال سایر ویتامین ها در پوست میشود.

خواص روغن کنجد برای تقویت کننده ی مو

در طب سنتی برای رفع قولنج، کنجد را آسیاب و با سرکه مخلوط می کردند و با افزودن مغز بادام پوست کنده هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری میل می کردند.

ارده کنجد به همراه خرما غذایی مقوی برای رشد کودکان و همچنین کارگران یدی است. این دانه های ریز سفید و سیاه، قوای جنسی را تقویت می کند و نرم کننده معده و روده هاست.

خوردن یک قاشق غذا خوری کنجد موجب تآمین 14 درصد از نیاز کلسیم خانمها شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخن هایشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن هایشان محکم تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمی شود.

به علاوه مصرف دو قاشق غذا خوری آن رساندن پنج میلی گرم روی را به بدن بخصوص پوست و مو و ناخن ها آسان می کند.
شاید بدانید که کمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آکنه را کمتر میکند و از نازک شدن موها جلوگیری می کند و مانع ریزش موها بخصوص در خانمها می شود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می توان از خواص ضد چروک و سفید کنندگی (ضد لک)این ویتامین استفاده کرد.

حتما میدانید که کنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی محسوب میشود و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود پوست کاملا یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می رسد و جالب است بدانید که وجود همین چربیهاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد به همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری میکند و موجب راحتی افرادی می شود که سالهاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای خشک شان می هراسند. امروزه از روغن کنجد بخصوص کنجد سیاه در تهیه انواع فراورده های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی ها تجویز میشوند استفاده میشود.

قبل از هر چیز باید بگوییم که شما میتوانید از این ماسک بسته به موهایتان هفته ای یک تا دو بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده کنید.

مواردی که در تهیه این ماسک استفاده میشوند شامل:

روغن کنجد دو قاشق غذا خوری
زرده تخم مرغ یک عدد
شیر دو قاشق مربا خوری
آرد جوانه گندم دو قاشق غذا خوری

ابتدا مواد را کاملاً مخلوط کرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسک را بر تمام مو بخصوص پوست سر قرار داده و کاملا با دو دست ماساژ دهید. هر قدر ماساژ بیشتر باشد مواد آسانتر نفوذ می کنند.

سپس با گذشت 10 دقیقه آنها را با آب ولرم آبکشی کنید. در ضمن اگر می خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید باید آن را در داخل ظرف شیشهای خشک و درب دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره کنید.

همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصان مهم تلقی شود.

نکاتی جالبی از خواص روغن کنجد:

مخلوط کردن برگ کنجد با حنا جهت مشکی کردن مو نیز نتایج نیکو دارد و نیز جوشانده برگ آن برای دراز شدن و مشکی شدن مو نافع است.

روغن کنجد برای جلای مو بسیار مفید و بهترین روغنهاست. روستاییانی که هنوز روغن کنجد میخورند عمر زیادتری میکنند و تا 80 سالگی تقریباً جوان هستند. برای اولین بار چند دانشمند فرانسوی در ترکیه به خواص معجزه آسای این گیاه پی برده و مصرف آن را در در اروپا معمول کردند و امروز غذاهای اختصاصی از آن می سازند و می فروشند و اکنون ترکیبی از آن به نام تامینا معروف است و در فرانسه معمول است. تامینا لغتی است ترکی به معنی کنجد و ترکیبی از آن است.

در سال 1924یک دانشمند آمریکایی که در هند به خواص معجزه آسای این گیاه پی برده بود یک سلسله امتحانات عملی را درباره آن شروع کرد و به این موضوع پی برد که این گیاه دارای مواد سفیده ای و چربی است و از همه مهمتر اینکه مواد سفیده ای این گیاه به طور خام نیز قابل هضم است و دارای پانزده نوع مواد سفیده ای است و برای کسانی که نمیخواهند گوشت بخورند خوردن آن تقریبا واجب است و می توان آن را گوشت گیاهی نامید. لسیتین این گیاه حتی از باقلای هندی بیشتر است.
لسیتین چربی فسفر داری است که وجود آن برای نسوج و اعصاب نهایت لزوم را دارد و مغز و غدد انسان احتیاج زیادی به آن دارد. تقویت قوه حافظه بشر احتیاج زیادی به این ماده دارد و تقریبا 28 درصد مغز از لسیتین ساخته شده است و مغز انسان بیش از سایر حیوانات از این ماده دارد و سر موفقیت بشر و پیشرفت آن در عالم تمدن مرهون همین لسیتین است که در گوشت و زرده تخم مرغ و گیاههایی مانند: باقلای چینی، ماش، قره ماش، خرفه و کنجد وجود دارد.

در امتحانات تشریحی ثابت شده که بیماران فکری در اعصابشان مقدار لستین پایین آمده است و در نتیجه خوردن اکسیر لستین یه سرعت معالجه می شوند، کلیمی ها کنجد زیاد می خورند و زیاد زیرک هستند. کنجد معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای منیزیم، کلسیم، آهن، سیلیس ، آلومینیوم ، کروم، مس ، نیکل، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است. اثر کنجد بیشتر در اثر داشتن ویتامینهای زیاد آن ست مخصوصا ویتامینهای B و ویتامینهای F که فراوان دارد.

کنجد دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد.

قوت، جوانی، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد. طعم گوارای آن مورد توجه شکم پرستان است و به خوبی آسانی برای انسان در هر سنی که باشد قابل هضم است. کنجد برای زن، مرد ، بزرگ و کوچک برای ادامه حیات و طول عمر مفید است، اثر آن در تعویض سلولهای کهنه بدن بسیار سریع است و در تسهیل تفکر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان، سل، کم خونی بی نظیر است . در زندگی جدید که فکر بشر بیش از سایر اعضای بدن او به کار می رود کنجد از نان واجب تر است.

خلاصه کنجد غذای کسانی است که میخواهند عمر زیاد توام با سلامتی داشته باشند، بهترین وسیله راحتی و بیمه کننده جوانی شما کنجد است.

برای تهیه روغن کنجد فرابکر اصل و مطمئن کلیک کنید

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

بازگشت به لیست

1 نظر در “خواص روغن کنجد

  1. bwTyMnHlihqvBS گفت:

    NspOrLAxh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *