۲۴ مرداد

آشپزی

بررسی نتایج ۵ ساله محققان انگلیسی روی ۴ هزار کودکی که در ۳ سالگی هله هوله و غذاهای آماده و فست فود مانند پیتزا و سیب زمینی می خوردند، نشان داد این کودکان با افت ضریب هوشی مواجه بوده اند. براساس این پژوهش، محققان می گویند سرخ کردنی ها می توانند برای هوش کودکان مضر باشند و توانایی یادگیری و استدلال را در آنها پایین بیاورند. از نظر محققان، داشتن برنامه غذایی سالم در سنین رشد اهمیت زیادی دارد.
سرخ کردنی ها می توانند برای هوش کودکان مضر باشند و توانایی یادگیری و استدلال را در آنها پایین بیاورند

اختراع جدید دستگاه غذاپز همه کاره با داشتن تاییدیه ها و مجوز های قانونی ، بهداشتی و استاندارد ، کاربرد فراوانی برای همه اقشار مختلف با استفاده از گاز مایع ،کپسول گاز مایع سفری و زغال طبیعی در مکان های گوناگون دارد . این دستگاه با تکنولوژی پیشرفته هاردانادایز تولید شده است و قابلیت استفاده در داخل خانه و خارج از خانه (مناطق تفریحی و سفرها )  را دارد . این دستگاه ۱۳ پارچه دارای محفظه تنوری ، درب فلزی ،  سه پایه دایره ای شکل ، شعله پخش کن استیل مخصوص ، توری کباب پز و گریل ، قابلمه لبه دار ، ماهیتابه لبه دار ، سبد بخار پز، سه پایه مثلثی شکل ، دستگیره بخار پز ، درب شیشه ای و یک جفت دستگیره عایق حرارتی چند لایه پارچه ای می باشد ، و قابلیت شیوه های متنوع هر گونه پخت و پز، سرخ کردن ، بخار پز ، گریل ، کبابی و تنوری کردن انواع مواد غذایی گوشتی و سبزیجات را متناسب با ذایقه و سلیقه های مختلف را دارد.

با غذاپز همه کاره بسیار راحت و با مصرف سوخت کمتر مواد غذایی دلخواه خود را در زمان کمتر بخارپز کنید و از غذای سالم لذت ببرید و از سلامتی خودتون و فرزندان تان بهره مند شوید.

بخارپز کردن یکی از انواع پخت و پز سالم است که در این روش مواد مغذی از آن ماده غذایی خارج نمی‌شود. به عبارت دیگر بخارپز کردن مواد غذایی باعث می‌شود ۵۰ درصد مواد مغذی بیشتر از بقیه روش‌ها حفظ شود.

اگرچه به طور معمول آب برای بخارپز کردن استفاده می‌شود، ولی برای بخارپز کردن ماهی و مرغ به منظور طعم دار کردن آن‌ها می‌توانید عصاره مرغ، گوشت یا سبزیجات به آب اضافه کنید یا حتی می‌توانید از آب میوه‌های مختلف و ادویه جات هم استفاده کنید.

وقتی شما غذا را بخارپز می‌کنید، در این روش غذا هرگز با آب در تماس نخواهد بود، بنابراین در فرآیند پخت و پز تمام ویتامین‌های ضروری موجود در مواد غذایی حفظ خواهد شد.

وقتی حرارت دادن به صورت ملایم و غیر مستقیم صورت بگیرد ساختار سلولزی بافت‌های غذایی و ترکیبات آروماتیک آن حفظ می‌گردند. فرآیند بخار پز کردن توسط آب جوش صورت می‌گیرد یعنی انتقال دهنده حرارت در این روش آب است که به طور پیوسته به بخار مرطوب تبدیل می‌شود.

این مطلب قابل توجه است که طعم مواد غذایی تغییری نمی‌کند. ویژگی غذاهایی که در بخار پز طبخ می‌شوند: سبزی‌های بخار پز شده، فلاونوییدها و ویتامین‌های خودشان را حفظ می‌کنند.

با غذاپز همه کاره ما میتوانید به راحتی کار بخارپز را بدون استفاده از برق انجام داد.

گریل کردن در صورتی که به درستی انجام شود، یکی از بهترین روش‌های پخت است. بهترین راه‌کار برای گریل کردن حرفه‌ای علاوه بر رعایت نکات زیر، تجربه کردن است. در این اینجا شما را با چند تکنیک‌ ساده برای گریل کردن سریع و حرفه‌ای آشنا خواهیم کرد.

۱– قبل از شروع پخت، دستگاه گریلی که از آن استفاده می‌کنید را به خوبی تمیز کنید تا باقی‌مانده‌های مواد غذایی از پخت و پزهای قبلی در آن باقی نماند.

۲– هیچگاه لایه بسیار ضخیم و یا بسیار نازک از گوشت را گریل نکنید. گریل کردن لایه بسیار ضخیم از گوشت باعث می‌شود که سطح خارجی گوشت بسوزد و سطح داخلی آن خام باقی بماند. گریل کردن لایه بسیار نازک هم باعث خشک شدن گوشت می‌شود.

۳– برای خوش‌طعم شدن گوشت گریل، دقت داشته باشید که حتما غذاپز همه کاره را قبل از گریل کردن گرم کنید.

۴– هیچ‌گاه گوشت فریز شده را گریل نکنید. دمای مواد غذایی که قصد گریل کردن آن‌ها را دارید باید در حد دمای اتاق باشد. به همین خاطر می‌توانید گوشت را از شب قبل از فریزر خارج کرده و در یخچال نگهدارید و کمی قبل از گریل کردن از یخچال خارج کنید.

۵– استفاده از انواع سس‌ها و ادویه‌ها برای مزه‌دار کردن گوشت باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود. هر چه بیشتر گوشت را بخوابانید، سس و ادویه بیشتر در آن نفوذ می‌کند و ‌خوش‌طعم‌تر می‌شود. دقت کنید که قبل از گریل اضافه‌های سس را از گوشت‌تان پاک کنید تا درون دستگاه چکه نکند.

۶– برای زیر و رو کردن مواد غذایی در حال گریل، از انبر به‌جای چنگال و چاقو استفاده کنید. چاقو و چنگال به بافت گوشت آسیب می‌رسانند و باعث چکه کردن آب آن می‌شوند.

در انجام یک گریل حرفه‌ای تجربه حرف اول را می‌زند. این‌که از چه نوع وسیله‌ای برای گریل کردن استفاده می‌کنید و یا چه نوع ماده غذایی و یا گوشتی را گریل می‌کنید به طور مستقیم بر پخت ماده غذایی شما تاثیر می‌گذارد.

باربیكیو، كباب و گریل یكی هستند و فر و تنور هم خویشاوند نزدیك‌شان؛ اگر فهرستی از غذاهای سالم پخته شده تهیه كنید، خواهید دید خوراك‌هایی كه به صورت كبابی و تنوری هستند، بخش بزرگی از این فهرست را تشكیل می‌دهند؛ البته باربیكیو، به‌خصوص نوع زغالی آن مخالفانی هم دارد كه می‌گویند گوشت به زغال تبدیل می‌شود، گاز مونوكسیدكربن به خورد غذا می‌رود، روغن روی‌ آن سوخته و سرطانی می‌شود و… البته این ایرادات تا حد زیادی وارد است ولی هركاری راهی دارد و برای رفع این مشكل،‌ اول مصرف كباب‌های گوشت قرمز روی زغال را محدود كرده و در خوردن آن زیاده‌روی نكنید. از كره برای چرب كردن كباب تنها در آخرین مرحله استفاده كنید و قبل از آن با روغن ذرت یا آفتابگردان چربش كرده و زغال را خوب درست كنید تا كاملا گداخته شود،‌ در این صورت نیازی به باد زدن هم نیست.

گریل كردن انواع سبزی‌ها و پنیرها، طعم غذای شما را متفاوت می‌كند، تمام خواص مواد را حفظ كرده. اگر اهل غذای سلامت هستید، فلفل،‌ سیب‌زمینی، هویج، ذرت و… را به این روش تهیه کنید.

روش های صحیح پخت نقش موثری در ارتقاء سلامت افراد دارند.

با غذاپز همه کاره ما میتوانید به راحتی کار گریل کردن را بدون استفاده از برق انجام داد.

برای تهیه این محصول بی نظیر کلیک کنید.

برای روش صحیح پخت غذا تا حد امکان غذا را بخارپز، کبابی یا گریل، تنوری، کنسرو یا آب پز نمایید.

چند نکته قابل توجه برای بخارپز کردن :

۱ – در زمان بخارپز کردن حتما باید در ظرف گذاشته شود.

۲ – از مقدار کمی آب استفاده کنید تا بعد از طبخ به خورد سبزی‌جات برود.

۳ – آب حاصل از سبزیجات را میل کنید ( به غیر از سیب‌زمینی ).

۴ – برای حفظ رنگ سبزی به هیچ عنوان از جوش‌شیرین استفاده نکنید، زیرا باعث از بین رفتن ویتامین C، گروه B و برخی مواد معدنی می‌شود.

۵ – سبزیجات را قبل از خرد کردن باید بشویید، زیرا اگر سبزی خرد شود، ویتامین‌ها با شستشو از بین می‌روند.

۶ – می‌توانید برای طعم دار کردن سبزیجات به آب در حال جوشیدن کمی دارچین، پوست لیمو یا زنجفیل اضافه کنید.

غذاپز همه کاره از آلیاژ هاردآنادایز درست شده ظروف هارد آنادایز دارای ویژگی­ های بسیار منحصر به فردی در میان تمامی ظروف پخت و پز در دنیا می ­باشند، مهم­ترین ویژگی این ظروف نداشتن هیچگونه لایه و پوشش شیمیایی است که منجر به صد در صد بهداشتی بودن این ظروف می­ شود، به این معنی که از ظروف هارد آنادایز هیچ ماده ­ای کنده و وارد غذای مصرف کننده نمی­شود، ویژگی بهداشتی بودن مهم­ترین ویژگی ظروف هارد آنادایز می­باشد. ظروف هارد آنادایز دارای مقاومت فراوان در برابر اصطکاک می ­باشند به گونه ­ای که به راحتی می­توان در این ظروف از قاشق و کفگیر فلزی استفاده نمود و همیشه برای شستشوی این ظروف از سیم ظرفشویی استفاده کرد. از دیگر ویژگی­ های ظروف هارد آنادایز می­توان به پخش یکنواخت حرارت و همچنین دورۀ مصرف طولانی (در حدود ده الی پانزده سال) اشاره کرد.

ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند که با ماده خاصی به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (Polytetrafluoroethylene) که به اختصار (PTFE) نامیده می‌شود، پوشیده می‌شوند. این ماده سبب می‌شود که مواد غذایی به ظرف نچسبند، به همین دلیل به آنها ظروف نچسب می‌گویند.

مضرات تفلون ها چیست ؟

– این ظروف به آسانی حرارت را عبور نمی‌دهند.

– به مرور زمان مواد نچسب آنها از بین می‌روند و این مواد شیمیایی به آرامی وارد غذا می‌شوند که اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارند.

– وقتی که تحت حرارت بالا قرار بگیرند، مواد نچسب آنها تجزیه شده و وارد غذا می‌شوند. این مواد سمی هستند و سلامت انسان را تهدید می‌کنند.
تحقیقات نشان داده که این سم نه تنها برای انسان، بلکه برای پرندگان نیز بسیار خطرناک است.

۸ نکته برای پخت پیتزا :

۱. حتما روی نان پیتزا را ابتدا سس بزنید. می توانید از سس گوجه آماده، یا رب گوجه را کمی با سیر و پیاز رنده شده خیلی ریز سرخ کرده و روی خمیر بمالید.

۲. بعد از مالیدن سس گوجه، روغن زیتون روی آن اسپری کنید. (فقط یکبار روی کل سطح نان)

۳. قبل از اینکه مواد آماده شده را روی نان پیتزا بریزید، ابتدا یک لایه پُر پنیر پیتزا ریخته تا مواد به نان چسبیده و موقع برش زدن جدا نشوند.

۴- سوسیس و کالباس را قبل از ریختن روی خمیر، با سسی که قبل درست کرده اید( رب گوجه، ادویه و آب) تفت دهید. فقط به خاطر اینکه بعد از پخت خشک نشود.

۵. بعد از چیدن مواد پیتزا یک لایه پُر پنیر ریخته و باز یک بار روی پنیر را روغن زیتون اسپری کنید.

۶. برای کشدار شدن پنیر ۵ دقیقه قبل از اینکه پیتزا را درآورید دوباره یک لایه پراکنده پنیر ریخته، یا یک بار آب روی پنیر اسپری کنید.

۷. ریحان تازه هم روی پیتزا عطر فوق العاده ای به پیتزا می دهد.

۸. پیتزا را خیلی گرم سرو نکنید. به خاطر اینکه بعد از گذشت ۲-۳ دقیقه پنیر آن کشدار می شود

در ماهی تابه غذا پز همه کاره یک پیتزای خوشمزه نووش جان کنید…

با غذاپز همه کاره ما میتوانید به راحتی خوشمزه ترین پیتزا را بدون استفاده از برق برای خودتان درست کرده و لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه سس قارچ :
۱ قاشق چایخوری روغن زیتون یا کره
۱۵۰ گرم قارچ (خرد شده)
۱۵۰ میلی گرم خامه غلیظ
۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱ قاشق چایخوری نمک
سیر خرد شده ۲ حبه(دلخواه)

طرز تهیه سس قارچ:
قارچ ها را داخل ماهی تابه ریخته و با حرارت زیاد تفت دهید تا قهوه ای شوند. پس از آن خامه، نمک و فلفل را اضافه کنید و تا با حرارت ملایم شروع به جوشیدن کند.به مدت ۵ تا ۸ دقیقه مدام مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد. حالا سیرها را اضافه کنید و یک دقیقه آن را روی حرارت نگه دارید و سپس به سلیقه خودتان آن را کنارو یا روی استیک ها بریزید و تزئین کنید.

استیک_گوشت

مواد لازم:
گوشت راسته مخصوص استیک به تعداد دلخواه
نمک و فلفل
ادویه
کره

طرز تهیه استیک:
۱٫ مطابق سلیقه خودتان تکه های استیک را ضخیم و یا نازک انتخاب کنید. اگر تمایل دارید استیکتان آب دار باشد و وسط آن صورتی بماند و لایه بیرونی کاملا سرخ شده و طلایی شود بهتر است تکه های استیک را ضخیم انتخاب کنید. اگر ترجیح می دهید که وسط استیک به اندازه لایه رویی پخته شود لایه ها را نازک بگیرید.۳۶ ساعت قبل از پخت استیک، گوشت را بدون روکش داخل یخچال قرار دهید و هر ۸ ساعت گوشت را زیرورو کنید با اینکار گوشت هواگیری می کند.
۲٫ قبل از اینکه استیک ها را گریل کنید روی آن ها نمک بزنید و بگذارید دمای گوشت ها با دمای اتاق یکی شود. بهتر است ۴۰ دقیقه قبل از پختن ، گوشت ها را نمک بزنید چرا که نمک رطوبت گوشت را جذب می کند و آن را ترد می کند و پس از مدت زمان کوتاهی نمک رطوبت را به گوشت پس می دهد و اینکار باعث می شود گوشت آبدار تر و تازه تر شود.
۳٫ به عقیده بعضی از آشپزها چرخاندن غذا موفع پختن و یا سرخ کردن باعث پخت سریعتر و آسان تر می شود. با این روش گوشت یا هر ماده غذایی دیگر مدت زمانی زیادی حرارت نمی بیند و درنتیجه نمی سوزد و طعم خوبی خواهد داشت.
اما بعضی آشپزها ترجیح می دهند در ابتدا به طور کامل یک طرف استیک را سرخ کنند و سپس سراغ طرف دیگر می روند. انتخاب با خود شماست هر طور مایلید همانطور عمل کنید.
۴٫با استفاده از گریل دستگاه غذاپز همه کاره استیک را گریل کنید(برای اینکه بدانید چه مدت زمانی نیاز هست تا استیک شما گریل شود میتوانید از کلیپ های اموزشی ما دیدن فرمایید)

طرز تهیه سینه مرغ گریل شده:

مواد لازم برای سینه مرغ گریل شده :

ماست ساده: نصف فنجان
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده: نصف فنجان
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
سیر خرد شده: ۲ حبه
زیره سبز: یک و نیم قاشق چایخوری
پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
دارچین: نصف قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۶۸۰ گرم

طرز تهیه برای سینه مرغ گریل شده :

ابتدا مواد سس : ماست، آبلیمو، گشنیز، روغن زیتون، سیر، زیره، پاپریکا، دارچین، نمک و فلفل رو با هم در یک کاسه متوسط مخلوط کنید. تکه های مرغ را داخل کاسه ریخته و با سس ترکیب کنید. حالا یک کیسه پلاستیکی روی ظرف کشیده و آن را برای تمام شب یا دو ساعت داخل یخچال بگذارید.

اگر از گریل گازی استفاده می کنید آن را با حرارت بالا گرم کنید و اگر از نوع زغالی آن استفاده می کنید، زغال ها را آماده کنید. اجازه بدهید که یک طرف گریل حرارت کمتری از طرف دیگر داشته باشد.

دو طرف مرغ ها را روی حرارت بالا و مستقیم گریل کرده و بعد آن ها را به آن طرفی از گریل که حرارت کمتری دارد بگذارید. درب گریل را گذاشته و چند دقیقه صبر کنید تا مرغ ها به خوبی بپزند.

حواستان باشد که اگر مرغ بیش از اندازه روی حرارت باشد خشک می شود.

با غذاپز همه کاره ما میتوانید به راحتی خوشمزه ترین غذا ها را بدون استفاده از برق برای خودتان درست کرده و لذت ببرید.

دیدگاه بگذارید