همه چیز راجب طعم سیرسیاه

همه چیز راجب طعم سیرسیاه

همه چیز راجب سیرسیاه

هرگاه که بحث غذا پیش می‌آید مردم همیشه نظرات مختلفی راجع طعم آن دارند. بعضی از مردم طعم شیرینی را ترجیح می‌دهند و بعضی ترشی و تلخی و یا شوری را میپسندند. نحوه تفسیر مغز شما از این طعم ها نیز متفاوت است. ملس بودن هم همچنین یک طعم به شمار می‌رود. اما در واقع چه چیزی یک طعم را خوشمزه می‌کند؟

طعم یک احساس است که شما در دهانتان زمانی که سلولهای گیرنده‌ی چشایی به یک نوع غذا واکنش نشان می‌دهد آن را حس می‌کنید. (گیرنده های چشایی ؛ تکانه های کوچکی هستند که روی زبان با چشم غیر مسلح نیز دیده می‌شوند.)

همه طعم های فوق الذکر تاثیر متفاوتی در دهان انسان دارند.

زمانی که مولکول‌های ماده اصلی به گیرنده های جفت شده با پروتئینG ؛ که روی غشای سلولی گیرنده چشایی قرار دارند؛ پیوند می‌خورد؛ طعمی که تجربه می‌کنید می‌تواند شیرین، ملس و یا تلخ باشد و زمانی که یک ماده قلیایی یا یون هیدروژن به گیرنده چشایی شما راه پیدا می‌کند؛ طعم دهان شما شور و یا ترش خواهد بود.

حال اگر یک ماده ای ترکیبی از تمامی این احساسات را شامل شود چه طعمی خواهد داشت ؟؟ سیرسیاه بهترین راه پاسخ به این سوال است، یک ماده ملس، ترش، تلخ، شور و یا شیرین که به احتمال زیاد طعم لذیذ و گیرایی دارد.

اغلب مردم سیر سیاه را با کارامل مقایسه می‌کنند اگر چه اصلا به شیرینی آب نبات نیست…… البته سیر به طور طبیعی رنگ سفید دارد، بنابراین سیر سیاه چیست؟؟ از چه چیزی تولید شده است و چرا تمامی طعم های موجود در طبیعت را داراست؟؟

  • سیر سیاه چیست؟

سیر سیاه اساسا همان سیر سفید است که چندین هفته تحت حرارت بوده وسپس چندین مدت باقی می ماند تا اکسید شود. این محصول برای اولین بار در کشور کره تهیه گردید و در طی چند سال محبوبیت پیدا کرد. سیر سفید تحت حرارت و رطوبت کنترل شده قرار می‌گیرد و در دمای بین 140 تا 170 درجه سانتی گراد ِحدود 14 الی 30 روز گرما می‌بیند تا نهایتا اکسید شده و در فاصله‌ی 60 الی 90 روز یک بافت ژله ای وچسبناک و نرم همانند خرما تشکیل می‌گردد. گفته می‌شود که این بافت به گل ختمی شباهت دارد چون که حبه‌های سیر سیاه نرم و اسفنجی هستند.

این نکته شایان توجه است که ساختار سیر سیاه طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرد.

در فرآیند تولید سیر سیاه، آنزیم های موجود در سیر سفید از طریق روند شناخته شده ای به نام واکنش غیر آنزیمی میلارد تجزیه می‌شود و واکنشی میان آمینو اسیدها و قند های احیا کننده که در معرض گرما وحرارت قرار می‌گیرند تا تبدیل به مولکول‌های پیچیده شوند. این امر به مرور موجب تشکیل مولکولهای بیشتری شده و به زنجیره ای از صدها مولکول پیچیده مبدل می‌گردند که به واکنش غیر آنزیمی میلارد معروف است. در نتیجه‌ی این واکنش های غیر آنزیمی و تشکیل مولکول سیر سیاه طعم‌های متنوعی به خود می‌گیرد.‍

برای اطلاعات بیشتر باید بدانید که هیچ ماده افزودنی و یا نگهدارنده ای به سیر سفید اضافه نمی‌گردد و حتی هیچ فرآیند سوختنی در آن انجام نمی‌پذیرد. مطالعات نشان داده است که افرادی که آگاهی چندانی از سیر سیاه ندارند فکر می‌کنند که این یک سیر سوخته یا فاسد است اما اصلا اینطور نیست.

بعد از فرآیند حرارت و اکسیداسیون؛ سیر آماده مصرف شما عزیزان میگردد.

  • احساسی که بعد از خوردن سیر سیاه به انسان دست می‌دهد چیست؟

اگر به شما بگویند که یک حبه کامل سیر خام را بجوید؛ اکثر شما چهره تان در هم کشیده می‌شود چون طعم خیلی تند و زننده ای دارد. اما سیر سیاه را تا 10 حبه خام بخورید، مطمئنا دوست دارید که تعداد بیشتری را امتحان کنید. علت آن چیست ؟؟

 در ابتدا باید بدانید که سیرسیاه بوی چندانی ندارد؛ ثانیا تر کیبی از طعم های خیلی خوشمزه و پیچیده دارد. یک طعم کاملا مرموز و شگفت انگیز؛ به این معنا که گاها طعمی آشنا و گاهی اوقات طعمی ناشناخته و عجیب دارد.

سیر سیاه بافت نرم و جویدنی دارد که از شیرینی موجود در بالزامیک، شکلات و یا حتی رازیانه برخوردار است. مزه ای مثل هل دودی سیاه دارد. هم چنین میتوانید هنگام خوردن سیر سیاه طعم ملس بودن تمبر هندی را در آن تشخیص دهید.

  • چه چیزی طعم سیر سیاه را بسیار متمایز و  پیچیده  و مرموز میکند؟

با وجود طعم‌های فراوانی که در سیر سیاه یافت میشود، خالی از لطف نیست که یاد بگیرید چگونه این طعم‌ها درون یک ماده جای می‌گیرد.

همانطور که قبلاً ذکر شد؛ ساختار سیر سیاه حاوی واکنش غیر آنزیمی میلارد است که در آن آنزیم های موجود در سیر سفید به مولکولهای زیاد تجزیه می‌شود. از آنجایی که هیچ عمل سوختگی و یا خرد شدگی وجود ندارد؛ اجزای سازنده آن از بین نمی‌رود بلکه به سیر سیاه اضافه می‌شود.. قندها و اسیدهای آمینه موجود در سیر به ملانوئیدین؛ یک ​​ماده‌ای با سطح بالای فروکتور و گلوکز )تجزیه می‌شود.. این طعم ملس بودن سیر سیاه را توضیح می‌دهد...

اجزای اصلی سازنده سیر به آلیسین معروف است. این اجزا همانی اند که در سیر سفید موجود است و بنابراین مسئول طعم و بو و برخی خواص مفید سیر هستند. ماده آلیسین طی فرایند واکنش میلارد که از طریق گرما تخمیر میشود به آنتی اکسیدان‌هایی مانند آلکالوئیدها تجزیه می‌شود.  در اثر این تجزیه کاملا طعم و بوی شدید سیر سفید از بین می‌رود و منتج به تشکیل سیر سیاه بی بو میگردد که طعم مطبوعی دارد.

اگرچه در اثر واکنش  میلارد، سطح آلیسین موجود در سیر کاهش می‌یابد؛ اما باعث افزاش کارایی آن می‌شود. به عنوان مثال، به اس آلیل سیستین (یک ماده محلول در آب)، تجزیه می‌شود که به  راحتی در بدن توسط دستگاه گوارش جذب می‌شود.

سیر سفید به طور کلی از ترکیبات آنتی اکسیدانی تشکیل شده است که برای بدن انسان بسیار مفید است. برخی از این آنتی اکسیدان ها از جمله پلی فنول ها و فلاونوئیدها هستند. گفته می‌شود برخی از این آنتی اکسیدان‌ها در بهبود یا پیشگیری از برخی انواع سرطان ها اهمیت دارند. وقتی سیر سفید تحت واکنش میلارد قرار می‌گیرد، این آنتی اکسیدان‌ها افزایش یافته، غلظت بیشتری پیدا می‌کنند و بنابراین باعث تغییر شکل ظاهری و طعم سیر سیاه در مقایسه با سیر سفید می‌شود. این بدان معناست که سیر سیاه، نه تنها از نظر طعم، بلکه از نظر فوایدی که برای بدن دارد، فرم تقویت شده تری از سیر است.

  • خواص طعم سیر سیاه چیست ؟

طعم فریبنده سیر سیاه از زمان تولید آن در کشور کره به سرعت در سراسر جهان محبوب شده است. فواید این خوراکی برای سلامتی گسترده است و بنابراین، علاوه بر اینکه به عنوان حبه ‌های خام خورده می‌شود به روش های دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیر سیاه یک  افزاینده طعم طبیعی است. به همین دلیل از آن به عنوان طعم دهنده به غذاهای مختلف استفاده می‌شود. به عنوان طعم دهنده در سالادها، پیتزا و همچنین ماکارونی استفاده می‌شود. همچنین به نوشیدنی های انرژی زا اضافه می‌شود تا طعم بی‌نظیری به آنها بدهد و همچنین می‌تواند برای تهیه شکلات سیر مورد استفاده قرار گیرد. دیگران سیر سیاه را گرم می‌کنند و از آن به عنوان مخلوط بستنی به جای کارامل استفاده می‌کنند. به طور کلی، سیر سیاه می‌تواند در بسیاری از غذاها استفاده شود.

سیر سیاه به غیر از محافظت سلولها در برابر آسیب و جراحات؛ برای جلوگیری از آلزایمر، آرتریت؛ روماتیسم و سایر اختلالات مزمن نیز مزیت دارد. ثابت شده است که سیر سیاه خاصیت ضد پیری دارد.

 نتیجه گیری:

به طور خلاصه، بدیهی است که سیر سیاه دارای مزایای بیشتری نسبت به سیر سفید است زیرا نه تنها طعم مطلوب تری دارد، بلکه دارای آنتی اکسیدان های بیشتری است. همچنین به راحتی توسط دستگاه گوارش قابل هضم و جذب است و بافت نرم تری دارد.

برای تهیه سیرسیاه فرآوری شده با مجوز بهداشت کلیک کنید

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

شامپوهای فری سولفات

شامپوهای فری سولفات

شامپوهای فری سولفات امروزه در دنیا توجه به حذف سولفات در تولید محصولات مراقبت از مو رشد چشمگیری یافته است،

آیا علت این موضوع را میدانید؟ آیا ما واقعا به شامپوی حاوی سولفات نیاز داریم یا شامپوی بدون سولفات هم میتواند مو را به همان اندازه تمیز کند؟

درباره سولفات

سولفات حاصل واکنش نوعی ماده شیمیایی و ایجاد نمک سولفاته آن است،

انواع مختلفی از سولفات وجود دارد که از آنها به طور گسترده در صنایع متفاوت استفاده میشود.

رایج ترین نوع سولفات مورد استفاده در صنعت مراقبت از مو، سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) است که از وازلین و روغنهای گیاهی تولید می شوند.

بیشتر افراد باور دارند که هرچه کف محصولات بیشتر باشد قدرت تمیزکنندگی آنها نیز بیشتر است. سولفات همان مادهایست که به ژل حمام و شامپو، کف غلیظی میدهد.

سولفات در واقع نوعی سورفکتانت قوی است؛ سورفکتانت مادهای است که هم چربی و هم آب را به خود جذب میکند و در زمانی که موهایتان را با کفِ حاصل از شامپوهای سولفاته میشویید، چربی متصل شده به سولفاتها نیز، با آب شسته میشود.

سولفات در تمیز کردن، بیش از حد قوی است، سولفات به شامپو کمک میکند تا تمام چربیها و آلودگیهای مو از بین برود. این درحالی ست که مو برای اینکه سالم بماند به حفظ مقدار کمی از رطوبت و چربیهای طبیعی خود نیاز دارد.

سولفات همچنین ممکن است رطوبت مو را بیش از حد از بین ببرد و منجر به خشک و ناسالم شدن آن شود ، در نتیجه پوست سر را خشک و آن را مستعد تحریک شدن کند.

ادامه مطلب

خواص روغن کنجد

خواص روغن کنجد

خواص روغن کنجد از منظر طب قدیم و جدید :

کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است.

برگ های آن بیضی باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز به طور تک تک در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر میشوند.

متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده است.

پهلوانان آن را برای زیاد کردن زور می خوردند و امروز هم در بین قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی است.

هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند وآن را زیاد کننده قدرت و عوامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور مه ما ایرانیها خرما و انجیر خیرات میکنیم آنها کنجد و شیرینی هایی که با کنجد درست کرده اند خیر میکنند و بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد است.

خوردن این گیاه از قدیم در ایران مرسوم بوده است نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.

حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است.

شیر کوبیده آن و گیاهان دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را کم میکند و سودا را از بین میبرد.

آب برگ کنجد برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوئی دارد و برای این کار بایستی آب ان را کوبیده یا فشار گرفت و به سر مالید.

میوه ی این گیاه به صورت کپسول و محتوای دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده میشود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.

وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است در حال حاضر چین بزرگترین تولید کننده کنجد در دنیا است هندوستان و حبشه از نظر تولید بعد از چین قرار دارند.

در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.

برای تهیه بهترین خواص روغن کنجد معمولا دانه ها را میشویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب میریزند تا پوست آنها روی آب بیاید بعد از گرفتن پوست دانه ها را خشک کرده و در آب جوش میریزند و خمیر میکنند این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی به دست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.

تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولاً برای علوفه دامها به کار میبرند. به خصوص این تفاله از نظر داشتن مواد پروتئینی, غذای خوبی برای گاوهای شیرده است.

اگر میخواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد زیرا در اثر حرارت دادن روغن کنجد خواص خود را از دست میدهد.

خواص روغن کنجد برای سلامتی بدن :

از نظر طب قدیم ایران کنجد گرم است کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود.

ویتامین F چیست؟

ویتامین F یک اسید چرب است که باعث تشکیل لایه های در پوست می شود که از سلولهای پوستی محافظت و از خشکی و خرابی پوست جلوگیری میکند. همچنین باعث انتقال سایر ویتامین ها در پوست میشود.

خواص روغن کنجد برای تقویت کننده ی مو

در طب سنتی برای رفع قولنج، کنجد را آسیاب و با سرکه مخلوط می کردند و با افزودن مغز بادام پوست کنده هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری میل می کردند.

ارده کنجد به همراه خرما غذایی مقوی برای رشد کودکان و همچنین کارگران یدی است. این دانه های ریز سفید و سیاه، قوای جنسی را تقویت می کند و نرم کننده معده و روده هاست.

خوردن یک قاشق غذا خوری کنجد موجب تآمین 14 درصد از نیاز کلسیم خانمها شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخن هایشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن هایشان محکم تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمی شود.

به علاوه مصرف دو قاشق غذا خوری آن رساندن پنج میلی گرم روی را به بدن بخصوص پوست و مو و ناخن ها آسان می کند.
شاید بدانید که کمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آکنه را کمتر میکند و از نازک شدن موها جلوگیری می کند و مانع ریزش موها بخصوص در خانمها می شود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می توان از خواص ضد چروک و سفید کنندگی (ضد لک)این ویتامین استفاده کرد.

حتما میدانید که کنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی محسوب میشود و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود پوست کاملا یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می رسد و جالب است بدانید که وجود همین چربیهاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد به همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری میکند و موجب راحتی افرادی می شود که سالهاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای خشک شان می هراسند. امروزه از روغن کنجد بخصوص کنجد سیاه در تهیه انواع فراورده های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی ها تجویز میشوند استفاده میشود.

قبل از هر چیز باید بگوییم که شما میتوانید از این ماسک بسته به موهایتان هفته ای یک تا دو بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده کنید.

مواردی که در تهیه این ماسک استفاده میشوند شامل:

روغن کنجد دو قاشق غذا خوری
زرده تخم مرغ یک عدد
شیر دو قاشق مربا خوری
آرد جوانه گندم دو قاشق غذا خوری

ابتدا مواد را کاملاً مخلوط کرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسک را بر تمام مو بخصوص پوست سر قرار داده و کاملا با دو دست ماساژ دهید. هر قدر ماساژ بیشتر باشد مواد آسانتر نفوذ می کنند.

سپس با گذشت 10 دقیقه آنها را با آب ولرم آبکشی کنید. در ضمن اگر می خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید باید آن را در داخل ظرف شیشهای خشک و درب دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره کنید.

همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصان مهم تلقی شود.

نکاتی جالبی از خواص روغن کنجد:

مخلوط کردن برگ کنجد با حنا جهت مشکی کردن مو نیز نتایج نیکو دارد و نیز جوشانده برگ آن برای دراز شدن و مشکی شدن مو نافع است.

روغن کنجد برای جلای مو بسیار مفید و بهترین روغنهاست. روستاییانی که هنوز روغن کنجد میخورند عمر زیادتری میکنند و تا 80 سالگی تقریباً جوان هستند. برای اولین بار چند دانشمند فرانسوی در ترکیه به خواص معجزه آسای این گیاه پی برده و مصرف آن را در در اروپا معمول کردند و امروز غذاهای اختصاصی از آن می سازند و می فروشند و اکنون ترکیبی از آن به نام تامینا معروف است و در فرانسه معمول است. تامینا لغتی است ترکی به معنی کنجد و ترکیبی از آن است.

در سال 1924یک دانشمند آمریکایی که در هند به خواص معجزه آسای این گیاه پی برده بود یک سلسله امتحانات عملی را درباره آن شروع کرد و به این موضوع پی برد که این گیاه دارای مواد سفیده ای و چربی است و از همه مهمتر اینکه مواد سفیده ای این گیاه به طور خام نیز قابل هضم است و دارای پانزده نوع مواد سفیده ای است و برای کسانی که نمیخواهند گوشت بخورند خوردن آن تقریبا واجب است و می توان آن را گوشت گیاهی نامید. لسیتین این گیاه حتی از باقلای هندی بیشتر است.
لسیتین چربی فسفر داری است که وجود آن برای نسوج و اعصاب نهایت لزوم را دارد و مغز و غدد انسان احتیاج زیادی به آن دارد. تقویت قوه حافظه بشر احتیاج زیادی به این ماده دارد و تقریبا 28 درصد مغز از لسیتین ساخته شده است و مغز انسان بیش از سایر حیوانات از این ماده دارد و سر موفقیت بشر و پیشرفت آن در عالم تمدن مرهون همین لسیتین است که در گوشت و زرده تخم مرغ و گیاههایی مانند: باقلای چینی، ماش، قره ماش، خرفه و کنجد وجود دارد.

در امتحانات تشریحی ثابت شده که بیماران فکری در اعصابشان مقدار لستین پایین آمده است و در نتیجه خوردن اکسیر لستین یه سرعت معالجه می شوند، کلیمی ها کنجد زیاد می خورند و زیاد زیرک هستند. کنجد معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای منیزیم، کلسیم، آهن، سیلیس ، آلومینیوم ، کروم، مس ، نیکل، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است. اثر کنجد بیشتر در اثر داشتن ویتامینهای زیاد آن ست مخصوصا ویتامینهای B و ویتامینهای F که فراوان دارد.

کنجد دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد.

قوت، جوانی، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد. طعم گوارای آن مورد توجه شکم پرستان است و به خوبی آسانی برای انسان در هر سنی که باشد قابل هضم است. کنجد برای زن، مرد ، بزرگ و کوچک برای ادامه حیات و طول عمر مفید است، اثر آن در تعویض سلولهای کهنه بدن بسیار سریع است و در تسهیل تفکر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان، سل، کم خونی بی نظیر است . در زندگی جدید که فکر بشر بیش از سایر اعضای بدن او به کار می رود کنجد از نان واجب تر است.

خلاصه کنجد غذای کسانی است که میخواهند عمر زیاد توام با سلامتی داشته باشند، بهترین وسیله راحتی و بیمه کننده جوانی شما کنجد است.

برای تهیه روغن کنجد فرابکر اصل و مطمئن کلیک کنید

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید


Hyaluronic Acid

اسید هیالورونیک که با نام اختصاری HA نیز شناخته می‌شود، یکی از ترکیبات موجود در محصولات ضد پیری پوست است.
این ماده همچنین بطور طبیعی در پوست وجود دارد، و میزانش با افزایش سن، کاهش می‌یابد.
وظیفه HA بعنوان بخشی از پوست، کمک به حفظ ساختار پوست است.
هنگامی که در اواخر دوران نوجوانی و یا اوایل بزرگسالی، از میزان تولید HA در بدن کاسته می‌شود، چین و چروک و خطوط ریز، کم کم روی سطح پوست ظاهر می‌شوند.

محصولاتی که برای کاهش چین و چروک و یا خطوط ریز ساخته شده‌اند، اغلب شامل اسید هیالورونیک هستند.
علت استفاده از HA در محصولات مراقبت از پوست، این است که می‌تواند جایگزین HA اسید طبیعی پوست که به علت افزایش سن از دست میرود باشد.
HA همچنین به عنوان یک مرطوب کننده‌ی قوی نیز شناخته شده است بطوریکه می‌تواند ۱۰۰۰ برابر وزن خود، در خود آب نگه دارد.
محصولات حاوی HA همچنین برای مبارزه با التهاب و سوزش پوست نیز کاربرد دارند.
محصولا ت حاوی HA
محصولات موضعی حاوی اسید هیالورونیک، مستقیما روی پوست استفاده می‌شوند.
بعضی از لوازم آرایشی از جمله سایه چشم، رژ گونه، کرم پودر، و برق لب نیز شامل HA می‌باشند.
HA ها می‌تواند با ترکیبات دیگر مانند مرطوب کننده‌ها یا ضد چروک‌ها ترکیب شده باشند، یا به تنهایی به پوست تزریق شود و HA را مستقیما به لایه‌ی درم پوست برساند.
به علت آلرژی‌زا نبودن، HA به عنوان یکی از بی خطرترین محصولات ضد چروک شناخته می‌شود.
هیالورونیک اسید یک موکوپلی ساکارید از دسته گلیکوزامینگلیکانها، با نام شیمیایی SODIUM HYALURONATE است. که از یک زنجیره پلی ساکاریدی شامل واحدهای تکرار شونده دی ساکاریدها تشکیل شده است.
این ماده از تاج خروس و نیز از طریق تخمیر باکتریایی تهیه می شود.

هیالورونیک اسید دارای ساختاری خاص و تور مانند بوده و با نگهداری مقدار زیادی آب در داخل خود، در قسمتهایی از بدن نظیر؛ غضروف، پوست، چشم و مایع سینوویال مفاصل، به عنوان یک بالشتک محافظ عمل کرده و نیز آب مورد نیاز بافت‏هایی نظیر پوشت را تامین می کند.
علاوه بر این هیالورونیک اسید دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و تقویت کننده سیستم ایمنی است.
خواص آبرسانی و حفظ رطوبت هیالورونیک اسید به همراه خاصیت آنتی اکسیدانی و پرکنندگی آن، جایگاه ویژه ای را در زیبایی و جوانسازی بدان بخشیده است.
فرم تزریقی هیالورونیک اسید در مزوتراپی به منظور جوانسازی پوست، MESOGLOW، پیری پوست، کاهش چین و چروکها و خطوط سطحی و نیز آبرسانی و حفظ رطوبت پوست استفاده می شود.

محصولات حاوی هیالورونیک اسید

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

روغن آرگان خالص

روغن آرگان و کاربردهای آن

روغن آرگان و کاربردهای آن یکی از مواد تشکیل دهنده شامپو یا سایر محصولات مراقبت از زیبایی است.

اما می دانید این روغنش چیست و چه خواصی دارد؟

روغن آرگان که به طلای مایع شهرت دارد از دانه های درختی به همین نام که در مراکش کشت می شود به دست می آید.

این روغن بسیار گران بوده و حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامین ای و اسید های چرب می باشد و به علت دارا بودن همین مواد یکی از بهترین محصولات برای مرطوب کردن، جوان کردن و تغذیه پوست و مو محسوب می شود.

این روغن به دو صورت خوراکی و موضعی قابل استفاده می باشد.

استفاده از این روغن به صورت خوراکی سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.

این روغن چگونه تولید می شود؟

روغن آرگان از هسته میوه درخت آرگان بدست می آید که فقط در مراکش یافت می شود.

چون درخت ارگان در منطقه خاصی رشد می کند طول عمر 150 تا 200 سالگی است.  ولی بعد از 30 تا 50 سال درخت میوه می دهد.  

روغن آن هم نسبتاً نادر است بزهای کوهی مراکشی که تامری نامیده می شوند میوه درخت آرگان را میخورند، بزها از درخت بالا میروند تا بتوانند هسته میوه را بخورند، گاهی 10 بز یا بیشتر در یک زمان بر روی یک درخت دیده می شوند. علت بالا رفتن این تعداد زیاد از یک درخت این است که طول درخت حدود 10متر می باشد.

تولیدكنندگان از مدفوع این بزها كه داراى هسته میوه كاملا هضم نشده است ،براى تولید روغن آرگان استفاده كنند. حتی امروز هم این اطمینان وجود دارد که تولید کنندگان روغن آرگان برای تولید این روغن هیچ مداخله ای در چرخه طبیعی بزها ایجاد نمی کنند.
مواد فعال موجود در روغن آرگان، خاصیت محافظت از پوست را دارد بخاطر این است که روغن آرگان در بهبود سوختگی، زخم تاثیر مفیدی دارد و به محافظت از آب و هوای بد، سرد، باد، آلودگی، دخانیات، استرس مفید می باشد حتی از اشعه های مضر خورشید هم مراقبت می کند.

از روغن آرگان در کرم های مختلف مراقبت از پوست و سرم ها استفاده می شود. پوست را تسکین می دهد و از خشکی، پوسته پوسته و یا خارش پوست جلوگیری میکند.

روغن آرگان و کاربردهای آن برای ماسک روغن آرگان برای مو

روغن آرگان و کاربردهای آن فواید بی شماری برای مو دارد. شوره سر را از بین برده، موها را ابریشمی، نرم و براق میکند، سعی کنید روغن آرگان را به ریشه های مو زده ماساژ دهید یک ساعت تا یک شب بماند. سپس موها براق و صاف می شوند. حداقل یک بار در هفته، استفاده کنید. –صبح آن را به خوبی بشویید.

برای تهیه روغن آرگان خالص کلیک کنید

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

اثرات ضد دیابت گانودرما

اثرات ضد دیابت گانودرما

اثرات ضد دیابت گانودرما

گانودرما يك نوع قارچ است كه ظاهر سخت و چوب مانندي دارد و طعم آن تلخ است. از بدنه هوايي اين قارچ به عنوان دارو استفاده مي شود.اين قارچ داراي تركيبات متنوع اي است كه اثرات درماني دارند. FYGL يك نوع پروتئوگليكان آنتي هايپرگلايسميك است كه از قارچ گانودرما گرفته مي شود و اثرات ضد ديابت دارد. FYGL با افزايش توليد انسولين، كاهش HbA1C، كاهش گلوكاگون،افزايش فعاليت گلوكوكيناز، كاهش بيان گيرنده پروتئين 2 حامل گلوكز كبدي، افزايش بيان گيرنده پروتئين 4 حامل گلوكز بافت چربي و اسكلتي اثرات ضد ديابتي خود را اعمال مي كند. همچنين به عنوان يك آنتي اكسيدان قوي در استرس اكسيداتيو تاثير بسزايي ميگذارد. مطالعه اي روي تعدادي موش انجام گرفت. تعداد 50 موش ديابتي به 5 گروه تقسيم شدند. گروه اول به عنوان كنترل فقط دارو نما دريافت كرد. گروه دوم دوز پايين FYGL به ميزان 75 ميليگرم /1 كيلوگرم وزن بدن دريافت كردند. گروه سوم دوز متوسط FYGL به ميزان 250 ميليگرم / 1 كيلوگرم وزن بدن دريافت كردند. گروه چهارم دوز بالاي FYGL به ميزان 450 ميليگرم / 1 كيلوگرم وزن بدن دريافت كردند گروه پنجم متفورمين به ميزان 200 ميليگرم / 1 كيلوگرم وزن بدن دريافت كردند. آزمون به مدت 8 هفته انجام شد. نتايج:ميزان كاهش قند خون در گروه متفورمين از همه بيشتر بود. كاهش قند خون با دوز بالاي FYGL از همه بيشتر و نزديك به متفورمين بود. ميزان كاهش وزن بدن در گروه چهارم از همه بيشتر بود. ميزان HbA1C ، با افزايش دوز FYGL، كاهش بيشتري يافت. در گروه متفورمين نيز HbA1C كاهش يافت و نزديك به دوز بالاي FYGL بود. نتيجه گيري: اثرات ضد دیابت گانودرما مي تواند به عنوان مكملي در درمان ديابت نوع دو استفاده شود.

فروشگاه اینترنتی شاهو با همکاری شرکت دکتر بیز اقدام به عرضه محصولات گانودرما که اثرات ضد دیابت دارند نموده است و در بسته بندی های مختلف با قهوه و پودر شکلات ترکیب شده اند و می توانند دیابت را بصورت کامل و طبیعی کنترل کنند.

کافه موکا همراه با عصاره قارچ گانودرما یکی از محصولات خیلی مناسب و عالی برای دیابت می باشد و بارها روی افراد مختلف امتحان شده است. این نوشیدنی فوق العاده بصورت نوشیدنی و آماده ست و خیلی راحت افراد می توانند داخل آب جوش بریزند و میل کنند. برای توضیحات بیشتر و تهیه این نوشیدنی کلیک کنید.

ادامه مطلب در تارنمای دانشگاه یزد: (http://www.imp.ac.ir/IMP/News/ShowNews/813605)

آدزس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

تاثیر كافئين بر بيماري آلزايمر

تاثیر كافئين بر بيماري آلزايمر

تاثیر كافئين بر بيماري آلزايمر کافئین یک نوع ترکیب تجاری مهم و جزو خانواده ی آلکالوئید های پورینی است که شکل ظاهری آن به صورت کریستال و سفید رنگ بوده و دارای طعم تلخ است. این آلکالوئید به عنوان یکی از مواد عمومیتحریک کننده روان و رفتار شناسایی می شود و در بسیاری از نوشیدنی ها و مواد خوراکی رایج همچون چای و قهوه وجود دارد. یکی از منابع اصلی کافئین، دانه ی قهوه است که علاوه بر کافئین، حاوی ترکیبات دیگری از جمله ویتامین ها، فنول، فیبر و یک سری مواد معدنی از جمله منیزیم و پتاسیم نیز است. کافئین به عنوان یکی از شایع ترین مواد با کاربرد دارویی در جهان محسوب می شود؛ به طوری که روزانه حدود 90 % انسان ها، این ماده را از طریق منابع مختلف دریافت می کنند. انرژی زایی کافئین بسته به میزان مصرف آن، بین 7 – 22 % است. کافئین، طیف وسیعی از تاثیرات را بر روی اندام ها و بافت های مختلف بدن از جمله سیستم عصبی، سیستم قلبی-عروقی، متابولیکی، هورمونی، ریوی ،عضلات صاف و اسکلتی و بافت چربی انجام می دهد.بدون شک یکی از مطالعات و دغدغه های امروزی بشر، نحوه ی درمان و پیشتگیری از بیماری های عصبی است که به مرور زمان و با افزایش سن، باعث بروز خطرات بیشتری در انسان می شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک و تجربی اخیر نشان می دهد که مصرف طولانی مدت و منظم کافئین می تواند اثرات مفیدی ضد برخی از اختلالات و بیماری های عصبی حاد و مزمن، از جمله سکته مغزی، آلزایمر، و بیماری پارکینسون داشته با شد. مصترف کافئین سبب آزادسازی انرژی بیشتری می شود و این آزاد سازی انرژی، بسته به میزان کافئین مصرفی متفاوت است. کافئین می تواند سبب افزایش غلظت آدنوزین مونوفسفات حلقوی در داخل سلول های هدف شود و فعالیت نورونی را در سلول های عصبی تحریک کند. آدنوزین مونو فسفات از جمله عواملی است که نقش موثری را در حافظه و یادگیری ایفا می کند. گیرنده های آدنوزین درسطح بسیاری از سلول های بدن از جمله سلول های ایمنی و سلول های عصبی،حضوردارند. قابل توجه ترین اثر کافئین بر روی سیستم عصبی مرکزی ا ست و این ماده عملکرد خود را از طریق مسدود سازی گیرنده آدنوزین در مغز، مهار فعالیت فسفودی استراز، مهار گیرنده های GABA و بهبود عملکرد میتوکندریایی انجام می دهد. مصرف کافئین سبب می شود که اتصال آدنوزین به گیرنده هایش کاهش یابد و در نتیجه مقدار انتقال دهنده های عصبی افزایش می یابد. بسیاری از مطالعات اپیدمیولوژیکی که بر روی انسان ها صورت گرفته است نشان می دهند که مصرف منظم و دوز مناسب کافئین، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به ویژه در سالمندان کاهش می دهد.

کافئین به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان، می تواند نقش حفاظتی در برابر اسرس اکسیداتیو در بیماری آلزایمر ایفا کند. طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف قهوه در مدل های حیوانی مبتلا به آلزایمر نتایج امیدوار کننده ای برای پیشگیری از بروز این بیماری داشته است. اثرات مثبت کافئین در بیماری آلزایمر در نتیجه ی فعل و انفعالات بین بتا و گاما سکرتاز است. کافئین با کاهش سطح پپتید های بتا آمیلوئیدی و در واقع کاهش میزان بتا و گاما سکرتاز می تواند اثرات مثبتی بر روی هیپوکام مغز بگذارد. مطالعات نشان دهنده ی این ا ست که کافئین می تواند با روش ها و مکانیسم های مختلف بر روند درمانی و پیشگیری آلزایمر تاثیرگذار است. کافئین با مهار کردن گیرنده های آدنوزینی 1A که مانع آزاد شدن استیل کولین می شوند، باعث افزایش آزاد سازی استیل کولین و تقویتحافظه می گردد. در واقع کافئین با اثرگذاری بر روی گیرنده های آدنوزینی و مهار آن ها، باعث افزایش ترشح نورآدرنالین می شود و بدین ترتیب روند افزایش حافظه و یادگیری القا شده واز بیماری های عصبی-مغزی جلوگیری می شود.

برای اینکه تاثیر كافئين بر بيماري آلزايمر را دقیق متوجه بشید میتوانید از محصولات کافئین دار فروشگاه اینترنتی شاهو استفاده کنید علاوه بر این حاوی عصاره قارچ گانودرما می باشند که تاثیرشون بر خیلی از بیماری ها ثابت شده و روزانه هزاران نفر از این محصولات استفاده می کنند. برای توضیحات بیشتر و تهیه این محصولات کلیک کنید.

ادامه مطلب در تارنمای دانشگاه یزد:

آدزس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

اثر مصرف گانودرما در پارکینسون

اثر مصرف گانودرما در پارکینسون پارکینسون یکی از بیماری های شایع و پیشرونده ی سیستم اعصاب مرکزی است، که با علایمی مانند کندی حرکت، سفتی و سختی عضلات، لرزش، اختلال تعادل و کاهش پیشرونده در عملکرد حرکتی همراه است که در افراد بالای ۵٠ سال بروز می نماید، اثر مصرف گانودرما در پارکینسونپارکینسون یکی از بیماری های شایع و پیشرونده ی سیستم اعصاب مرکزی است، که با علایمی مانند کندی حرکت، سفتی و سختی عضلات، لرزش، اختلال تعادل و کاهش پیشرونده در عملکرد حرکتی همراه است که در افراد بالای ۵٠ سال بروز می نماید،

یکی از علل شایع ناتوانی در سالمندان است.

علت این بیماری هنوز به درستی مشخص نیست، ولی احتمال دخالت عوامل ژنتیکی (به میزان کمتر) و عوامل محیطی مختلف نظیر شغل کشاورزی، مصرف آب چاه، زندگی روستایی و تماس با حشره کش ها در سبب شناسی این بیماری مطرح می باشد.

مشخصه نوروپاتولوژی این بیماری تخریب سلول های تولید کننده ی دوپامین موجود در ماده ی سیاه مغز میانی است؛ ولی علایم بالینی این بیماری زمانی مشاهده می شود که با از بین رفتن حدود ٨٠ درصد سلول های تولیدکننده دوپامین در مغز میانی، انتقال عصبی در عقده های قاعده ای مغز دچار اختلال شود. کاهش سطح دوپامین و به دنبال آن بر هم خوردن سطح تعادلی دوپامین و استیل کولین که هر دو به عنوان انتقال دهنده های مهم بدن محسوب می شوند، اختلالات حرکتی مختلفی را به وجود می آورند. گرایش عمومی به استفاده از داروهای گیاهی و به طور کلی فراورده های طبیعی در جهان را می توان به علت عوارض داروهای شیمیایی از یک طرف و ایجاد آلودگی های زیست محیطی از سوی دیگر دانست. در سه دهه گذشته شاهد روند رو به رشد گرایش مردم در زمینه استفاده از این گیاهان دارویی و احیای طب سنتی بوده ایم. با توجه به استفاده روز افزون از گیاهان دارویی و رویکرد جهانی به طب سنتی، امروزه اثرات بسیاری از گیاهان دارویی روی بیماری های عصبی و حرکتی مورد مطالعه قرار گرفته اند که برخی نیز در کلینیک پذیرفته شده است. گیاه گانودرما ١٠٠٠ سال است که در طب سنتي چین براي ارتقاء سلامتي مورد استفاده قرار مي گیرد.

گانودرما چندین قرن است که به عنوان دارو مصرف مي شود. در اصل، فقط امپراطورها و درباریان اجازه استفاده از فواید این گیاه معجزه آسا را داشتند، و تا همین اواخر بسیاري از غربي ها از وجود آن مطلع نبودند. بعضي از فواید سلامتي قارچ گانودرما عبارتند از تاثیرات آنتي اکسیدان روي بدن، تاثیرات مثبت روي سیستم گردش خون و سیستم تنفسي. به علاوه، تحقیقات نشان داده که این گیاه قادر به کاهش فشار خون بالا، متعادل ساختن سطح کلسترول و کاهش علائم برونشیت، آسم و دیگر مشکلات ریوي است. مطالعات نشان داده اند که مولفه هاي موجود در این قارچ داراي کنش هاي داروشناختي گسترده اي از جمله ایجاد تعدیل در سیستم ایمني هستند، التهاب را از بین مي برند، تولید انرژي میتوکوندري را افزایش مي دهند و رادیکال هاي آزاد را از بین مي برد. گانودرما لوسیدوم GL یک گیاه دارویي در طب سنتي چین است که در آزمایشات بالیني نشان داده داراي تاثیر محافظت نوروني احتمالي است و ما را بسوي این فرضیه سوق مي دهد که احتمالا داراي خواص ضدالتهابي و تعدیل کننده سیستم ایمني بدن است.

مطالعات اخیر نشان داده است که این قارچ از تخریب سلول های عصبی محافظت می کند. به طور خلاصه، نتایج این تحقیق نشان می دهد که گانودرما باعث کاهش پارکینسون از طریق تنظیم عملکرد میتوکندری، اتوفاژی و آپوپتوزیز است. این فرایند شامل فعال شدن هر دو مسیر سیگنالینگ PINK1 / Parkin و AMPK / mTOR است. زی لی رن و همکاران ( ٢٠١٨ ) در مطالعه ای با عنوان تاثیر عصاره گانودرما لوسیدم بر بهبود بیماران پارکینسونی ناشی از MPTP و محافظت از نورون های دوپامینرژیک از استرس اکسیداتیو از طریق تنظیم عملکرد میتوکندری، اتوفادی و آپوپتوز به این نتیجه دست یافتند که مصرف عصاره گانودرما لوسیدم به طور قابل توجهی عملکرد حرکتی و افزایش بیان یدروکسیلای تیروزین را در موش های پارکینسونی شده با MPTP بهبود می بخشد.

به طور کلی نتایج نشان داد عصاره گانودرما لوسیدم باعث هر دو مسیر PINK1 / Parkin signaling و AMPK / mTOR باشد. پالانیموتو و همکاران ( ٢٠١۶ ) در مطالعه ای به این نتیجه دست یافتند که عصاره گانودرما لوسیدم قادر به کاهش فشار خون بالا، متعادل ساختن سطح کلسترول و کاهش علائم برونشیت، آسم و دیگر مشکلات ریوي است. مطالعات نشان داده اند که مولفه هاي موجود در این قارچ داراي کنش هاي داروشناختي گسترده اي از جمله ایجاد تعدیل در سیستم ایمني هستند، التهاب را از بین مي برند، تولید انرژي میتوکوندري را افزایش مي دهند و رادیکال هاي آزاد را از بین مي برد.

محصولات مورد تایید فروشگاه اینترنتی شاهو که برای پارکینسون مناسب هستند به شرح زیر است برای دیدن این محصولات کلیک کنید.

ادامه مطلب (اثر مصرف گانودرما در پارکینسون) در تارنمای دانشگاه یزد:

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

اثر آلوئه ورا بر زخم سوختگی

اثر آلوئه ورا بر زخم سوختگی گیاه آلوئه ورا متعلق به خانواده لیلیاسه و در ظاهر شبیه کاکتوس است. تاکنون 75 ترکیب شناخته شده در آلوئه ورا یافت شده که شامل، 20 نوع ماده معدنی، 20 اسیدآمینه، 12 ویتامین و آب است. ژل را از قسمت داخلی برگ به دست میآورند و طی قرنها براي درمان موضعی زخمها و سوختگیها به کار برده اند.

آلوئه ورا، ترومبوکسان A2 و B2 و پروستاگلاندین را که موجب انقباض عروقی و تجمع پلاکتی میشوند، کاهش می دهد و به نظر می رسد پرفیوژن پوستی را افزایش و خطر ایسکمی در بافت را کاهش میدهد.

سالیسیلیک اسید موجود در آلوئه ورا با مهار تولید پروستاگلاندین به عنوان یک مسکن و ضد التهاب عمل میکند. لاکتات منیزیم موجود در آلوئه ورا با مهار هیستیدین دکربوکسیلاز که تبدیل هیستیدین به هیستامین را در ماست سل ها کنترل میکند به عنوان یک ضد خارش تأثیر دارد.<br>همچنین مشخص شده آلوئه ورا در برابر طیف وسیعی از باکتري ها از جمله پسودوموناس، اشرشیاکلی، سالمونلا تیفی، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، کلبسیاپنومونیه، استرپتوکوك پیوژن و استرپتوکوك آرئوس مؤثر بوده است.قرن هاست که اثر آلوئه ورا بر زخم سوختگی به عنوان یک داروي موضعی براي بیماري هاي گوناگون و ضایعات پوستی مصرف می شود . ژل این گیاه حاوي مواد ضد التهابی مانند اسید سالیسیلیک و مهار کننده هاي ترومبوکسان است که از انقباض عروقی ناشی از آن ها ممانعت به عمل آورده و شبیه به بروفن ولی با مکانیسم متفاوتی عمل می کند. <br>لاکتات منیزیم ژل از واکنش هیستامین که باعث خارش و تحریکات پوستی می شود، جلوگیري می کند. تمام این موارد نشان می دهد که این ژل خاصیت ضد التهابی داشته و سبب افزایش فعالیت سیستم ایمنی می شود و به علت تأثیر بر باکتري هاي گرم منفی و اثرات ضد ویروسی با اثر غیر مستقیم آنتی باکتریال باعث تسریع بهبودي می گردد.

محصولات حاوی آلوئه ورا

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore

گیاه استویا

گیاه استویا

گیاه استویا (Stevia rebaudiana ) و کاربردهای آن

شيوع جهاني بيماري ديابت طي 2 دهه اخير به دليل افزايش چاقي و كاهش تحرك به وضوح افزايش يافته است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، بيش از 3 ميليون نفر در ايران مبتلا به ديابت هستند و چنانچه در ایران اقدامات موثری صورت نپذیرد تعداد مبتلایان به دیابت به 7 میلیون نفر خواهد رسید.

گیاه استویا بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی است ولی در محدوده وسیعی از شرایط آب و هوایی رشد میکند بطوریکه در مناطق سرد به صورت یک گیاه یکساله تنها یک بار در فصل گرم سال برداشت میشود و در مناطق گرم که دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد نداشته باشند بصورت یک گیاه دائمی 2 تا 5 سال برداشت میشود. ارزش بالای اقتصادی این گیاه حتی امکان تولید گلخانه ای آنرا نیز فراهم کرده است. مناسب ترین دما برای رشد ابن گیاه محدوده 20-25 درجه سانتیگراد است ولی دما در رویشگاه اصلی این گیاه 21-43 درجه سانتیگراد است.

گیاه استویا از طرق مختلف از جمله بذر، قلمه و کشت بافت تکثیر میشود که در همه موارد ابتدا باید میزان ترکیبات شیرین کننده موجود در گیاه مورد آزمایش و تایید قرار گیرند. استویولهای جدا شده از برگ استویا در 9-3 = pH و تا دمای زیاد (100درجه سانتیگراد) شکسته نمیشوند، تخمیر نمی شوند و رنگ آنها نیز در فرآیند پخت تغییر نمی كند. به این دلایل دارای طیف وسیعی از كاربردها در فرآورده های خوراكی دارند.

تحقیقات زیادی در ارتباط با استخراج و خالص سازی شیرین كننده های موجود در برگ خشك شده گیاه استویا انجام شده است. عمل استخراج در درجه حرارت های 25-0 درجه سانتی گراد قابل اجراست. برای خالص سازی تركیبات استخراج شده معمولأ از ستونهای تبادل یونی استفاده می شود. برای خالص سازی rebaudiosideA كه شیرین ترین تركیب است, می توان از میكرو فیلتر نیز استفاده نمود. در اكثر كشورهاي اسيايي بخصوص ژاپن و سایر كشورهاي پيشرفته stevioside 95% و Rebaudioside A که فاقد کالری بوده و قند خون را افزايش نمي دهد هم اكنون جايگزين شكر و ديگر شيرين كننده هاي صنعتي شده است. گزارشات باليني حاكي از موثر بودن اين شيرين كننده‌ غذايي بدون كالري در كاهش قند خون بيماران ديابتي است و همچنين قابل استفاده در نوشابه ها، شيريني جات، بستني، كيك و … بجاي شكر مي‌باشد. فرآورده هاي تهيه شده از عصاره اين گياه نه فقط براي بيماران ديابتي بلكه مورد استفاده براي عام مردم است. لذا تلاش در تحقيق و توليد روي عصاره اين گياه و تركيبات آن يك ضرورت ملي است.

ادامه مطلب در تارنمای دانشگاه یزد: (http://www.imp.ac.ir/IMP/News/ShowNews/864050)

برای تهیه مرغوب ترین و سالم ترین کلوچه که حاوی گیاه استویا می باشد کلیک کنید

آدرس صفحه اینستاگرام فروشگاه اینترنتی شاهو

Shahoostore